Onze grote hal wordt telkens door nieuwe kunstwerken gesierd. We stellen deze ruimte graag beschikbaar aan creatievelingen om onze bezoekers te inspireren met mooie kunstwerken. Truus Aendekerk exposeert haar veelzijdige Kunst in de Laethof. Met trots laten wij haar werk aan u zien. Bezoek ons en verwonder u over haar fraaie beeldhouwwerken, haar schilderkunst, haat keramiekwerken en meer. Geniet mee!

KUNSTWERK


Als je een kunstwerk koopt,

koop je nooit “zomaar een object”…

Je koopt jarenlang oefenen, maandenlang experimenteren…

Je koopt passie, noeste arbeid…

Je koopt iets met een ziel…

je koopt een verhaal, een stuk van iemands leven…

Je koopt blijdschap en trots (omdat het tenslotte gelukt is).

Dàt is kunst kopen!

Wát een kunst…

Exposeer in de Laethof!

Noteer 24 juli in uw agenda. De eerste Internationale Keramiekmarkt in Eijsden! Rechts van de Laethof, in de open lucht, zullen minimaal 40 kunstenaars hun werken aan u etaleren. Kom inspiratie opdoen, wellicht de inrichting van uw woning verfraaien en uw ervaringen delen met de kunstenaars. Tot gauw!

CV Truus Aendekerk

Truus Aendekerk, geboren in Stramproy, heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Ze woont sinds enkele jaren in Swalmen en heeft daarvoor in Renswoude en Roermond gewoond. Ze heeft diverse keren geëxposeerd en op kunstmarkten gestaan. 

Tekenen loopt als een rode draad door haar leven. Ze vond het als kind al heerlijk om te doen. Toen haar kinderen wat groter werden begon ze 25 jaar geleden met schilderen en volgde daarvoor lessen bij Tekenschool Linne, Wanda Lenaers, het Hélen Brouns en Mien Huijskens.

Later kwamen daar ook lessen in beeldhouwen bij van Julia Spijkers en Jos Beurskens. De laatste jaren heeft Truus keramiekles van Arjen Bakermans. In haar vrije tijd is ze altijd wel iets aan het creëren. 

In de hal van de Hoeve de Laethof zijn behalve schilderijen en stenen beelden, ook keramische werkstukken te zien.

Bij het schilderen werkt ze voornamelijk met acrylverf en in gemengde techniek, waarbij kleur belangrijk is. Geraakt door een object, impressie of situatie is snel een begin gemaakt, daarna is het vaak een hele worsteling, elk werk is een zoeken en aftasten. Haar sterke kant is het expressieve kleurgebruik, deze laat een beeld zien van sprankelende levendige kleuren. Haar schilderijen zijn figuratief of abstract.

De eerste keer hakken in steen was voor haar een spirituele ervaring. Na een dag hakken, raspen en schuren in de buitenlucht had ze haar hoofd leeggemaakt en was een nieuwe creatieve bezigheid geboren. 

Het omgekeerde van steenhakken is het opbouwen met klei, voor haar een totaal nieuwe ervaring. “Maar ook heerlijk om te doen. Soms wordt het realistisch werk, zoals een stiertje, of fantasie” vertelt Truus.

Ze wil haar technieken nog graag verder uitbreiden, zoals boetseren. Zo heeft ze onder meer het hoofdje van haar kleindochter geboetseerd.